Єврейська громада у Швеції побоюється нападів прибічників Палестини під час Євробачення

Єврейська громада у Швеції побоюється нападів прибічників Палестини під час Євробачення

Укрінформ
Заплановані протести проти участі Ізраїлю в Євробаченні викликають занепокоєння єврейської громади шведського міста Мальме, де відбудеться пісенний конкурс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Єврейська громада Мальме, яка налічує близько 1200 осіб, стурбована, що її члени можуть стати мішенню масових протестів, запланованих на 9 травня, коли Ізраїль виступатиме у другому півфіналі «Євробачення», а також 11 травня, у день фіналу.

«Є певне відчуття страху, напруги. Я не можу сказати, що я не хвилююся. Оскільки Ізраїль бере участь у Євробаченні, емоції загостряться ще більше, і, можливо, синагога стане об’єктом протестів», – розповів гід синагоги Фелікс Крауш Шегрен.

Мальме, третє завбільшки місто Швеції, має велику мусульманську громаду, причому найбільші групи походять з Іраку та Сирії. До того ж, зауважує Reuters, у цьому місті багато років процвітала організована злочинність, зумовлена поганою інтеграцією іммігрантів, яка підживлювалась наркоторгівлею.

Читайте також: Ізраїль візьме участь у Євробаченні після зміни тексту пісні

На цьому тлі, за інформацією Assosiated Press, організатори Євробачення заявили, що залишають за собою право знімати під час шоу прапори Палестини та будь-які пропалестинські символи.

За словами Мішель Ровереллі, голови відділу комунікацій Європейської мовної спілки (EBU), глядачам дозволяється приносити до концертної зали та демонструвати прапори лише тих країн-учасниць конкурсу, а також прапор ЛГБТ-спільноти (кольорів веселки).

EBU залишає за собою право «прибрати будь-які інші прапори або символи, одяг, предмети і банери, які використовуються з імовірною метою інструменталізації телевізійних шоу», додала Ровереллі.

Читайте також: Режисеркою українського номера на Євробаченні стала Таню Муіньо

Нагадаємо, перший півфінал Євробачення, що проходитиме у Мальме, запланований на 7 травня, другий – на 9 травня. Гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня.

Фото: Eurovision Song Contest

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-