Прем’єр Японії на зустрічі з Байденом підтвердив рішучу підтримку України

Прем’єр Японії на зустрічі з Байденом підтвердив рішучу підтримку України

Укрінформ
Премʼєр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що його країна розглядає ситуацію в Україні як власну проблему та має намір продовжувати підтримувати Україну й тиснути на РФ.

Про це він заявив під час спільної із президентом США Джо Байденом пресконференції в Білому домі після зустрічі в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо агресії РФ проти України, якщо виходити з визнання того, що сьогоднішня ситуація в Україні може завтра повторитися у Східній Азії, та якщо сприймати це питання як нашу власну проблему для Японії, я висловив рішучість продовжувати суворі санкції проти Росії, а також непохитну підтримку України», - зауважив у цьому зв’язку Кішіда.

Він також висловив готовність підтримувати тісне партнерство із країнами, які мають спільні підходи в цьому питанні.

Читайте також: В Японії заявили про зміну оборонної стратегії

Президент США Джо Байден, зі свого боку, відзначив особисту роль прем’єр-міністра Японії, який від самого початку засудив вторгнення Росії та зробив кроки на підтримку України.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда перебуває з візитом у Сполучених Штатах. У вівторок та середу він зустрівся з президентом США Джо Байденом. Крім того, заплановані, зокрема, його переговори з американськими законодавцями та представниками бізнесу у США.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-