США й Ізраїль обговорюватимуть можливу операцію в Рафаху наступного тижня - Блінкен

США й Ізраїль обговорюватимуть можливу операцію в Рафаху наступного тижня - Блінкен

Укрінформ
Держсекретареві США Ентоні Блінкену наразі не відома дата операції ЦАХАЛу у місті Рафах (сектор Гази), однак за його словами, це відбудеться не раніше наступного тижня, коли мають відбутися переговори між США і Ізраїлем із цього питання.

Із відповідною заявою глава американської дипломатії виступив у вівторок у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ні, ми не маємо дати операції в Рафаху, принаймні тієї, яку нам могли би повідомити ізраїльтяни. Навпаки, ми ведемо постійну розмову з Ізраїлем щодо операції в Рафаху», - зазначив Блінкен.

У цьому контексті він висловив очікування, що наступного тижня американські представники знову зустрінуться з ізраїльськими колегами, щоби продовжити обговорення.

Читайте також: Остін спростував твердження, що Ізраїль чинить «геноцид» у секторі Гази

«Я не очікую, що до цих переговорів будуть вжиті будь-які кроки, і в цьому контексті я не бачу нічого неминучого. Але потрібно зробити багато роботи, і ми надалі переконані, що великі військові операції в Рафаху будуть надзвичайно небезпечними для цивільних осіб, які можуть потрапити у небезпеку», - зазначив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив у прямому ефірі після виведення основної частини військ ЦАХАЛe із сектору Гази та заявив, що вже визначена дата початку військової операції у Рафаху.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-