Передвиборча кампанія до Європарламенту: фон дер Ляєн пообіцяла дати відсіч «друзям Путіна»

Передвиборча кампанія до Європарламенту: фон дер Ляєн пообіцяла дати відсіч «друзям Путіна»

Укрінформ
Очільниця Європейської комісії та провідна кандидатка від правоцентристської Європейської народної партії (ЄНП) Урсула фон дер Ляєн на виборах до Європарламенту пообіцяла дати відсіч ультраправим "друзям Путіна", які хочуть "викрасти майбутнє Європи".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Розпочинаючи свою кампанію до виборів в ЄС в Афінах на святкуванні 50-річчя правлячої партії Греції Нова демократія (ЄНП), Урсула фон дер Ляєн розкритикувала російського лідера Володимира Путіна та його європейських союзників.

Вона заявила, що на майбутніх виборах до Європарламенту у червні "об’єднана та мирна Європа стоїть перед викликами як зсередини, так і ззовні".

Характеризуючи численні загрози, з якими зараз зіштовхується Європа, фон дер Ляєн сказала, що Москва не лише намагається стерти Україну з обличчя землі.

"Агресія РФ є ширшою: вона роками здійснює гібридні атаки проти Європи. Чи то через кібератаки, чи то через маніпулювання соціальними медіа, чи то за допомогою інструменталізації мігрантів", – заявила очільниця ЄК.

Читайте також: Кроком до миру буде рішення Путіна скласти зброю - фон дер Ляєн про слова Папи Римського

Вона додала, що "друзі Путіна тут, у Європі", намагаються "переписати нашу історію та викрасти наше майбутнє, діючи під виглядом популістів чи демагогів".

Урсула Фон дер Ляєн – провідна кандидатка від партії ЄНП на другий мандат очільниці Єврокомісії – закликала у наступні дні, тижні та місяці "дати відсіч" цим загрозам.

Як повідомлялося, наступні вибори до Європейського парламенту пройдуть з 6 до 9 червня цього року.

Фото: Olivier Hoslet/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-