Німецькі винищувачі підіймалися в повітря через російський літак-шпигун

Німецькі винищувачі підіймалися в повітря через російський літак-шпигун

Укрінформ
Німецькі ВПС підіймали в суботу свої винищувачі в повітря через порушення повітряного простору російським військовим літаком.

Про це Team Luftwaffe повідомляє у своїй соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Наші євро-винищувачі з VAPB вилетіли сьогодні з Лієлварде, Латвія, щоб перехопити російський COOT-A (Іл-20) над Балтійським морем, який рухався без транспондера», - йдеться у дописі.

Це вже другий подібний інцидент з початку цього року, коли винищувачі ВПС ФРН Eurofighters були змушені супроводжувати російський військовий літак. Наприкінці січня вони також протягом нетривалого часу супроводжували російський військовий літак біля острова Рюген у міжнародному повітряному просторі, перш ніж той повернув назад на схід. Той російський літак-розвідник також летів з відключеним сигналом транспондера.

Читайте також: У НАТО розглядають варіанти збиття російських ракет біля своїх кордонів - МЗС Польщі

Вони вилетіли з латвійської бази Лієлварде. Німеччина в складі НАТО бере участь у повітряному спостереженні за небом країнам Балтії.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина підіймала у небо винищувачі через порушення російським "Шахедом", який впав у Румунії, повітряного простору НАТО.

Фото: Team Luftwaffe / Мережа Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-