Спека у Франції б’є всі рекорди

Спека у Франції б’є всі рекорди

Укрінформ
У суботу по всій Франції панує безпрецедентна за інтенсивністю спека, температура подекуди значно перевищила показники, виміряні в ту ж дату наприкінці 20-го століття.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France Info.

"З таким динамічним південним потоком, що надходить безпосередньо з Африки, повернення піску в небо над Францією здається неминучим", - пояснив метеоролог Гійом Сеше.

Метеорологічна служба «Météo-France» прогнозує, що в деяких регіонах, зокрема в центрі та на південному заході, максимальна температура сягне 30 градусів. Найвищої температури очікують в Атлантичних Піренеях, де стовпчик термометра може сягнути 31°C. У центрі Франції буде до 29°C, а у Віші - до 28°C. Загалом це майже на п'ятнадцять градусів тепліше, ніж у середньому по сезону.

Читайте також: У Токіо в останній день березня була літня спека - понад 28°С

Перший квартал 2024 року також став найтеплішим за всю історію спостережень у Франції. Метеорологи зазначають, що незвичний для початку квітня стрибок температури відбувається на тлі глобального потепління, спричиненого суттєвими викидами парникових газів.

Утім на початку тижня в країну повернуться дощі і температура опуститься нижче середнього. До вівторка дощ повинен поступово охопити всю Францію.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня пил із Сахари вже поширився на більшу частину України.

Фото ілюстративне: delo.si 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-