Туреччина домовляється з Іраном про постачання газу

Туреччина домовляється з Іраном про постачання газу

Укрінформ
В умовах санкційного тиску на Росію та обмеження можливостей здійснення платежів за російські енергоносії, Анкара веде перемовини з Тегераном про продовження угоду щодо постачання іранського газу в Туреччину та розширення співробітництва в енергетичній сфері.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на турецьке видання Sabah.

“Імпорт природного газу з багатьох різних джерел необхідний для забезпечення безперебійного постачання природного газу в Туреччину. Іран також є дуже важливим постачальником у цьому сенсі”, - сказав міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Алпарслан Байрактар після зустрічі в Тегерані з міністром нафти Ірану Джевадом Овджі.

Турецький міністр ​​заявив, що тривають переговори щодо нового періоду 30-річної газової угоди між двома країнами, яка закінчується у 2026 році.

“Сподіваюся, у наступному періоді ми швидко завершимо переговори, які ми розпочали сьогодні і зробити кроки, які просунуть цю угоду про постачання газу ще далі”, - сказав міністр.

Заявивши, що під час зустрічі також обговорювалися інвестиційні питання, Байрактар повідомив, що турецький приватний сектор зацікавлений у розвитку видобутку природного газу та інвестуванні в інфраструктурні проєкти природного газу.

За словами іранського міністра, Туреччина та Іран посилять співпрацю в галузі енергетики.

Читайте також: Росії складніше отримати гроші за нафту: Китай, ОАЕ та Туреччина посилюють контроль за банками

«Ми обговорили питання розширення співробітництва в енергетичній сфері між Туреччиною та Іраном і здатність турецьких компаній інвестувати в енергетичну сферу в Ірані. Нам були представлені провідні компанії Туреччини з цього питання, і ми розпочнемо наш працювати над розширенням співпраці, починаючи з сьогоднішнього дня”, - сказав Джевадом Овджі.

Іранський міністр також додав, що вони готові розширити співпрацю в розробці родовищ нафти і природного газу, нафтових об'єктів і нафтохімічного сектору.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Туреччина припинила грошові перекази з Росії. Також відомо, що Туреччина та Грузія ведуть переговори про постачання енергоносіїву ЄС в обхід Росії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-