Під час арешту в РФ дисидент Скобов вигукнув: Слава Україні, смерть убивці Путіну

Під час арешту в РФ дисидент Скобов вигукнув: Слава Україні, смерть убивці Путіну

Укрінформ
Калінінський райсуд Санкт-Петербурга відправив у СІЗО до 1 червня публіциста, колишнього радянського політв'язня Олександра Скобова за звинуваченням у виправданні тероризму через пост про підрив Кримського мосту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона.

Опинившись у "скляному акваріумі" в залі суду, Олександр Скобов одразу вигукнув: "Слава Україні, смерть убивці Путіну". Він сказав, що не бачить сенсу брати участь у цьому балагані, тобто російському суді, і єдина причина участі в цьому процесі - "плюнути в обличчя суду".

Адвокатка Вероніка Карагодіна наполягала на тому, щоб суд обрав Скобову запобіжний захід, не пов'язаний з арештом. Вона просила долучити до справи медичні документи, які підтверджують, що у її підзахисного діагностовано цукровий діабет, гепатит С, бронхіальну астму та глаукому. Захисниця також зазначала, що на утриманні Скобова перебуває 90-річна мати.

Раніше повідомлялося, що ухвала про порушення кримінальної справи проти учасника опозиційного Форуму вільної Росії Олександра Скобова була видана відділенням Слідчого комітету у Калінінському районі Петербурга. Який саме текст ліг в основу справи - невідомо.

Читайте також: Від початку року у Росії до реєстру терористів та екстремістів внесли 669 осіб

Олександру Скобову 66 років. У березні цього року мін'юст РФ вніс його до списку "іноземних агентів". Скобов підтримує Україну у війні із Росією. Зокрема 31 березня в інтерв'ю сайту "Север.Реалії" він заявив, що закликає допомагати російським добровольчим батальйонам, які воюють на боці України. Перед тим російська влада оголосила легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" терористичними організаціями.

Як повідомлялося, за радянських часів Скобов випускав у Ленінграді антиурядовий журнал "Перспективи". У СРСР його двічі відправляли на примусове психіатричне лікування через участь в опозиційній діяльності. У Росії він публікувався у радикально-опозиційному виданні "Грані".

Фото: Медіазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-