Австралія вимагає від Ізраїлю повної відповідальності за загибель гуманітарних працівників у Газі

Австралія вимагає від Ізраїлю повної відповідальності за загибель гуманітарних працівників у Газі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ентоні Албанезе у вівторок підтвердив смерть громадянки Австралії в результаті ізраїльського удару у Газі та закликав Ізраїль до повної відповідальності за загибель іноземних гуманітарних працівників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

Австралійка Зомі Франкком загинула у понеділок внаслідок авіаудару з боку Ізраїлю у секторі Гази, жінка працювала в організації World Central Kitchen (WCK), підтвердив Албанезе на пресконференції.

Прем’єр-міністр назвав смерть громадянки Австралії абсолютно неприйнятною, а також повідомив, що Міністерство закордонних справ і торгівлі країни запросило зустріч із послом Ізраїлю, описавши інцидент у Газі як такий, що виходить за рамки будь-яких розумних обставин.

«Це просто абсолютно неприйнятно, Австралія очікує повної відповідальності за загибель гуманітарних працівників. Це трагедія, яка ніколи не повинна була статися», – сказав Альбанезе.

Читайте також: Радбез ООН обговорить ізраїльський авіаудар по консульству Ірану в Сирії

Як повідомлялося, 7 працівників організації World Central Kitchen загинули в секторі Гази внаслідок удару ізраїльських військ. Організація припиняє діяльність у регіоні. Семеро загиблих - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один з них мав подвійне громадянство США та Канади, а також представники Палестинських територій.

Як повідомляв Укрінформ, раніше прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що Ізраїль має з'ясувати обставини загибелі співробітників World Central Kitchen в секторі Гази.

Також очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон, що його країна закликала Ізраїль розслідувати загибель гуманітарних працівників у Газі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-