Південна Корея ввела санкції проти російських суден, компаній та громадян за співпрацю з КНДР

Південна Корея ввела санкції проти російських суден, компаній та громадян за співпрацю з КНДР

Укрінформ
Південна Корея ввела у вівторок санкції проти двох суден, а також двох громадян РФ та їхніх компаній, причетних до співробітництва з КНДР.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на заяву МЗС Південної Кореї, передає Укрінформ.

«Військове співробітництво між Північною Кореєю і Росією, включаючи торгівлю зброєю, є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, яке серйозно загрожує миру і стабільності за межами Корейського півострова і в усьому світі. Наш уряд і міжнародна спільнота постійно закликають Північну Корею і Росію негайно припинити військову співпрацю», - йдеться в пресрелізі міністерства.

Зазначається, що під санкції потрапили судна Lady R і Angara, задіяні у перевезеннях контейнерів з військовими вантажами між РФ та КНДР.

Сеул запровадив санкції проти російських компаній «Интеллект» і «Содействие» та їхніх керівників Сергія Козлова і Олександра Панфілова. Зазначається, що вони забезпечили північнокорейський персонал, зокрема ІТ-спеціалістів, документами, іноземною валютою, а також сприяли його виїзду та перебуванню у РФ. Південна Корея вважає, що ці робітники можуть виїжджати в Росію в рамках компенсації, яку надає Москва за отримання північнокорейської зброї.

Читайте також: Режиму санкцій проти Північної Кореї повинні дотримуватися всі члени ООН - речник генсека

Санкції набудуть чинності 3 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США вважає, що північнокорейський режим продовжує незаконно постачати Росії зброю, яку вона використовує у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-