КНДР втретє за рік випробувала балістичну ракету, здатну нести ядерну боєголовку

КНДР втретє за рік випробувала балістичну ракету, здатну нести ядерну боєголовку

Укрінформ
Північна Корея вранці вівторка 2 квітня провела третє від початку року випробування балістичних ракет, запустивши ракету середньої дальності, здатну нести тактичну ядерну боєголовку, у бік Японського моря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS) заявив, що зафіксував пуск ракети середнього класу зі стартової позиції поблизу Пхеньяна о 6:53 ранку.

За даними JCS, північнокорейські військові запустили ракету із 600-міліметрової системи залпового вогню.

Вона пролетіла близько 300 кілометрів і впала в море, не спричинивши ніякої шкоди. Проте така дальність свідчить, що подібна зброя може уразити більшу частину території Південної Кореї, а Пхеньян стверджує, що на цю ракету може бути встановлено тактичну ядерну боєголовку.

У Сеулі запевнили, що збройні сили Південної Кореї підтримують стан повної бойової готовності та обмінюються інформацією про запуски КНДР балістичних ракет із партнерами зі Сполучених Штатів і Японії, посиливши спостереження та готуючись до нових пусків.

У Токіо підтвердили, що північнокорейська балістична ракета впала у море за межами виключної економічної зони Японії.

Читайте також: Росія використала право вето в Радбезі ООН в обмін на зброю від Пхеньяна - Держдеп

Цей запуск балістичної ракети стався через 15 днів після того, як лідер КНДР Кім Чен Ин провів навчальні стрільби із застосуванням надвеликих реактивних систем залпового вогню в західному регіоні країни.

Запуск у вівторок став третім випробуванням балістичної ракети Північною Кореєю цього року. 14 січня Пхеньян заявив про успішне проведення випробування твердопаливної балістичної ракети середньої дальності з нової гіперзвуковою боєголовкою.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея планує цього року запустити на навколоземну орбіту кілька нових розвідувальних супутників.

Фото: Yonhap News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-