В Індії опозиція провела мітинг, на якому вимагала чесних виборів

В Індії опозиція провела мітинг, на якому вимагала чесних виборів

Відео
Укрінформ
Десятки тисяч протестувальників разом із лідерами опозиції провели мітинг «Врятуймо демократію» в столиці Індії Нью-Делі, закликаючи до вільних і чесних виборів, і висловили протест проти арештів деяких політичних лідерів.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Масовим мітингом, який відбувся в неділю і став першою великою демонстрацією опозиції, Альянс опозиційних партій Індії розпочав свою передвиборчу кампанію. Опозиція розкритикувала уряд прем'єр-міністра Нарендри Моді за придушення опонентів і підрив демократії напередодні загальнонаціональних виборів, які відбудуться 19 квітня.

Лідери опозиції виступили перед натовпом і розкритикували уряд за арешт кількох їхніх колег, зокрема найвищої виборної посадової особи Нью-Делі Арвінда Кеджрівала. Лідери назвали арешти недемократичними і звинуватили партію Моді «Бхаратія Джаната» (BJP) у використанні федеральних органів для підриву опозиції.

«Нарендра Моді хоче задушити демократію і забрати у народу можливість обирати уряд за власним бажанням», – написав у мережі X лідер опозиції Рахул Ганді з партії «Конгрес», який брав участь у недільному мітингу.

Читайте також: Заходу це не сподобається. Що задумали Росія, Індія та Іран

У неділю Моді також розпочав офіційну передвиборчу кампанію на третій термін з міста Меєрут, що за 100 кілометрів на північ від Нью-Делі. Він заявив, що опозиція відчуває себе неспокійно через боротьбу уряду з корупцією. «Хоча мантрою Моді є викорінення корупції, їхнє (опозиційних партій – ред.) кредо – захищати корумпованих», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, в Індії з 19 квітня розпочнеться поетапне голосування на парламентських виборах. Вони стануть найбільшими у світі, оскільки у голосуванні мають право взяти участь близько мільярда людей.

Раніше опозиційні протестувальники намагались пройти до резиденції прем'єр-міністра Моді, але були затримані поліцією. Ці протести стали реакцією на арешт 21 березня лідера опозиційної партії «Аам Аадмі» (ААР) Арвінда Кеджрівала, який є одним із найавторитетніших політиків країни і головним суперником Моді. Кеджрівала та його партію «Ааам Адмі» звинувачують в отриманні 1 мільярда рупій хабарів від постачальників алкогольних напоїв майже два роки тому.

У січні було заарештувало Хеманта Сорена – на той момент головного міністра східного штату Джаркханд – за нібито сприяння незаконному продажу землі. Партія Сорена заперечує ці звинувачення.

Фото: @P.Mishra/DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-