У Пентагоні створили новий офіс, що контролюватиме військові кібероперації

У Пентагоні створили новий офіс, що контролюватиме військові кібероперації

Укрінформ
Пентагон заснував нову посаду – помічника міністра оборони з питань кіберполітики, який очолюватиме офіс, пов’язаний із наглядом за військовими кіберопераціями США.

Про це повідомили в Міноборони США в п’ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Помічник міністра оборони з питань кіберполітики на чолі відповідного офісу буде старшим чиновником, який наглядатиме за політикою Міністерства оборони щодо кібероперацій»,- зауважили в оборонному відомстві США.

Помічник глави Пентагону підпорядковуватиметься заступнику міністра оборони з політичних питань та одночасно виконуватиме функції головного радника міністра в питаннях військових кіберсил.

Читайте також: Пентагон запустив сайт з контролю американської військової допомоги Україні

Тимчасово виконувати обов’язки на цій посаді буде Ешлі Меннінг, яка до цього перебувала у складі Служби старших держслужбовців. Кандидат на постійній основі висувається президентом та має пройти ухвалення в Сенаті. Наразі Білий дім запропонував на цю посаду кандидатуру Майкла Салмейера, який є головним кіберрадником міністра армії.

Як повідомлялося, запровадження нової посади помічника міністра оборони США з питань кіберполітики передбачене положеннями Закону про асигнування на національну оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-