Китай підтримує Казахстан у захисті його суверенітету й протидії втручанню ззовні

Китай підтримує Казахстан у захисті його суверенітету й протидії втручанню ззовні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив своєму казахстанському колезі Мурату Нуртлеу, що Китай підтримує і надалі підтримуватиме Казахстан у захисті суверенітету й територіальної цілісності та протидії втручанню ззовні у його внутрішні справи.

Про це Ван сказав під час першого стратегічного діалогу глав МЗС двох країн у Пекіні, передає Укрінформ із посиланням на зовнішньополітичне відомство КНР.

«Китай, як завжди, підтримує і надалі підтримуватиме Казахстан у захисті національної незалежності, суверенітету та територіальної цілісності… і протидії будь-яким зовнішнім силам, які намагаються втрутитись у внутрішні справи Казахстану», - сказав Ван.

За його словами, Пекін готовий співпрацювати з Астаною для збільшення обсягів торгівлі й інвестицій, створення нових виробничих потужностей і поглиблення співпраці в сферах високих технологій.

Нуртлеу, своєю чергою, заявив, що Казахстан і Китай є хорошими сусідами і партнерами, та що Китай є дипломатичним пріоритетом Казахстану.

«Казахстан високо оцінює важливу роль Китаю в регіональних і міжнародних справах, підтримує низку його важливих глобальних ініціатив… і готовий тісно співпрацювати з Китаєм для координації та співпраці в міжнародних і регіональних справах», - запевнив казахстанський міністр.

У повідомленні МЗС КНР перераховані сфери та напрями, за якими Пекін і Астана вже домовились активізувати взаємодію, в тому числі: «Обидві сторони спільно оголосили про створення механізму стратегічного діалогу між двома міністрами закордонних справ, який, серед іншого, включає тіснішу взаємодію правоохоронних органів і служб безпеки у сфері протидії зовнішньому втручанню й проникненню».

Читайте також: Китай закликає діяти відповідально й не допустити ядерної катастрофи в Україні

Як відомо, єдиною країною, що не приховує свої територіальні претензії до Казахстану й відкрито намагається втручатись у його внутрішні справи є Російська Федерація.

Путін ще в 2014 році заявляв, що у казахів ніколи не було державності, а після повномасштабного вторгнення в Україну в Росії здійнялася хвиля територіальних претензій до сусіднього Казахстану, про що від 2022 року говорить заступник голови радбезу РФ Дмитро Медвєдєв та більшість одіозних пропагандистів країни-агресорки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-