У Китаї реконструювали обличчя автора найдавнішої енциклопедії, який жив понад 2200 років тому

У Китаї реконструювали обличчя автора найдавнішої енциклопедії, який жив понад 2200 років тому

Фото
Укрінформ
У Китаї археологи реконструювали обличчя чиновника часів першої династії Цінь (221 р. до н. е. - 207 р. до н. е.), автора ранніх китайських бамбукових текстів Шуйхуді, що вважаються однією з найдавніших енциклопедій країни.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Фото: Xinhua/Xiao Yijiu

Рештки кісток чоловіка і фрагменти його записів на понад 1100 аркушах із паличок бамбука знайшли в 1975 році в гробниці у місті Шуйхуді центральної китайської провінції Хубей, яке й дало назву древнім текстам.

Читайте також: У Китаї археологи виявили стародавні руїни, яким близько тисячі років

Чиновник, котрому на момент смерті було від 45 до 50 років, старанно записав закони тодішньої імперії та державні документи, які сьогодні мають унікальне значення для досліджень системи урядування, функціонування економіки, культури, права, військової справи та інших аспектів життя в Китаї від кінця періоду Воюючих царств до держави Цінь.

Ці ранні китайські записи наразі є найціннішими епіграфічними джерелами про історію створення й розвитку держави першого імператора древнього Китаю Цінь Шихуанді.

Обличчя людини вдалось реконструювати завдяки сучасним технологіям, включаючи 3D-сканування його черепа, тепер його бюст буде виставлено в музеї провінції Хубей.

Читайте також: У Єгипті майже через 100 років знайшли другу частину статуї Рамзеса ІІ

Як повідомляв Укрінформ, міністерство культури Греції заявило, що археологи виявили уламки десяти затонулих кораблів, які належати до часів від Елліністичного періоду до Османської імперії.

Перше фото 猫猫的日记本/Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-