Ексголова Китайської футбольної асоціації отримав довічне за хабарі на понад $11 мільйонів

Ексголова Китайської футбольної асоціації отримав довічне за хабарі на понад $11 мільйонів

Укрінформ
Суд центральної китайської провінції Хубей у вівторок засудив колишнього керівника Китайської футбольної асоціації (CFA) Чень Сюйюаня до довічного ув’язнення за зловживання владою і хабарі на понад 11 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Як встановило слідство, Чень упродовж щонайменше 13 років, із 2010-го по 2023-й, використовував свої високі посади, включно з посадами в керівництві CFA, щоб сприяти зацікавленим особам і компаніям в отриманні контрактів на реалізацію проєктів будівництва спортивних об’єктів і проведення спортивних заходів та допомагав третім особам у просуванні кар’єрними сходами й призначенні на вищі пости.

У рішенні суду йдеться, що очолюючи CFA, Чень корумпував китайський футбол, серйозно підриваючи принцип чесності спортивних змагань і завдаючи величезної шкоди розвитку національного футболу.

Зокрема, в обхід правил чиновник лобіював отримання кількома футбольними клубами і провінційними футбольними асоціаціями прав на проведення спортивних заходів, а також, користуючись своєю владою, впливав на суддів для прийняття ними рішень на користь певних футбольних клубів та просував команди у національній футбольній лізі.

Взамін він отримував гроші та цінності, яких за весь час назбиралось на понад 81 мільйон юанів (приблизно 11,4 мільйона доларів).

Хабарництво високопоставленого функціонера в таких розмірах вважається в Китаї особливо тяжким злочином і карається найвищою мірою - смертною карою. Проте суд врахував, що Чень співпрацював зі слідством та повернув отримані неправомірні доходи, тому призначив більш м’яке покарання у вигляді довічного утримання під вартою.

Читайте також: У Китаї колишньому партійному чиновнику дали 14 років в'язниці за хабарі на $7 мільйонів

Рішенням суду колишнього чиновника на все життя позбавили політичних прав, усе його особисте майно конфіскують, а незаконні доходи будуть стягнені та передані до державної скарбниці.

Як повідомляв Укрінформ, наглядові органи Китаю минулого року покарали за вчинені при виконанні службових обов’язків правопорушення 610 тисяч державних чиновників, серед них 49 посадових осіб міністерського рівня й керівництва провінцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-