РФ, Китай та Іран «нацькували» ботів на принцесу Вельську для дестабілізації Британії - ЗМІ

РФ, Китай та Іран «нацькували» ботів на принцесу Вельську для дестабілізації Британії - ЗМІ

Укрінформ
Британські чиновники вважають, що РФ, Китай та Іран поширюють дезінформацію про принцесу Вельську, щоб дестабілізувати ситуацію у країні.

Про це повідомляє The Telegraph, передає Укрінформ.

Як зазначається, після відеозвернення принцеси, в якої діагностували онкозахворювання, частина громадських діячів перепросила за свої попередні висловлювання щодо неї, натомість деякі користувачі соцмереж посилили безпідставні звинувачення у фальсифікаціях.

Зокрема, інтернет-тролі критикують принцесу за те, що вона раніше не оприлюднила інформацію про свій діагноз.

Після того як у п’ятницю ввечері принцеса оголосила про свій онкологічний діагноз, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак засудив цькування принцеси у соціальних мережах.

Однак у неділю з'явилася інформація, що у владі зростає занепокоєння тим, що до розпалювання нападок на принцесу в соціальних мережах можуть бути причетні вороже налаштовані державні суб'єкти.

"Частиною способу дій ворожих держав є дестабілізація ситуації - чи то підрив легітимності наших виборів, чи то інших інститутів", - повідомило джерело видання у британському уряді.

Виконавчий директор Центру протидії цифровій ненависті Імран Ахмед заявив, що шалені атаки в соціальних мережах "завдали шкоди" королівській родині.

У Великій Британії раніше вже висловлювали занепокоєння щодо підозрілих "ботоподібних" акаунтів у соціальній мережі Х, пов'язаних з російськими конспірологами, які "нав'язливо" писали про герцогиню Сассекську Меган. Аналіз акаунтів, які разом створили Твіттер-спільноту "Меган Маркл", виявив близько тисячі акаунтів, які написали понад два з половиною мільйони твітів протягом шести місяців у 2018-2019 роках.

Читайте також: Зеленська підтримала принцесу Вельську, яка лікується від раку

Як повідомлялося, у принцеси Вельської Кетрін діагностували онкологічне захворювання, вона проходить курс хімієтерапії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-