Спікер Сейму припускає, що російські ракети й надалі залітатимуть у повітряний простір Польщі

Спікер Сейму припускає, що російські ракети й надалі залітатимуть у повітряний простір Польщі

Укрінформ
Спікер Сейму Шимон Головня не виключає повторення інциденту з порушенням російською ракетою повітряного простору Польщі під час масованих обстрілів України.

Про це повідомляє Польське радіо, передає Укрінформ.

«Такі інциденти траплялися, трапляються і, швидше за все, доки триватиме війна в Україні, вони будуть траплятися. Найважливіше, щоб ми були в безпеці, щоб всі системи працювали, щоб ми ще більше вдосконалювали ці системи і не шкодували ні сил, ні грошей на те, щоб озброїтися», — сказав спікер польського Сейму.

За його словами, найголовніше — «чи вміємо ми реагувати на такі ситуації, і виявилося, що вміємо».

При цьому Головня підкреслив, що будь-які дії, пов'язані з перехопленням і збиттям ракет, які порушують повітряний простір Польщі, слід здійснювати таким чином, аби не завдати шкоди цивільному населенню.

Читайте також: Міністр оборони Польщі пояснив, чому не збили російську ракету, що порушила повітряний простір

«Збити таку ракету означає, що її уламки мають кудись впасти, це стає неконтрольованим і набагато складнішим процесом. Я абсолютно переконаний, що армія поводилася тут саме так, як і повинна була поводитися», — підсумував очільник Сейму. 

Як повідомлялося, цієї ночі російська ракета порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Читайте також: Проліт ракети: МЗС Польщі викликає російського посла

В Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що збивати ракету не було потреби, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту.

У ніч на 24 березня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Сили ППО знищили 43 повітряні цілі: 18 із 29 крилатих ракет та 25 із 28 «Шахедів».

Фото: Jacek Dominski/REPORTER

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-