У Тунісі за день затримали понад тисячу нелегалів, які планували дістатись Італії

У Тунісі за день затримали понад тисячу нелегалів, які планували дістатись Італії

Укрінформ
Берегова охорона Тунісу в суботу біля східного узбережжя країни запобігла 28 спробам незаконного переходу морем до Італії і затримала майже 1200 нелегальних мігрантів із країн Африки.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на Національну гвардію Тунісу повідомляє Xinhua.

У заяві відомства ідеться, що морська охорона перехопила біля узбережжя провінції Сфакс кілька суден із нелегалами, в яких були 1160 мігрантів із африканських країн на південь від Сахари та 18 тунісців. Під час операції також виявили тіла двох загиблих людей.

Правоохоронці вилучили 15 човнів та заарештували дев’ять осіб за підозрою в причетності до організації перевезень нелегалів до Італії

Стосовно затриманих мігрантів туніська влада вживатиме заходів після консультації з прокуратурою.

Читайте також: Фінляндія хоче прискорити будівництво паркану на кордоні з РФ

Розташований у центральній частині Середземномор’я, Туніс є одним із основних пунктів доступу до Європи для нелегальних мігрантів із країн Африки.

Попри суворі заходи, вжиті туніською владою, кількість мігрантів без документів, які намагаються дістатись Італії з узбережжя Тунісу, продовжує зростати. 

Як повідомляв Укрінформ, за 20-21 березня у Польщі на кордоні з Білоруссю зафіксовано 499 спроб нелегально потрапити на польську територію.

Фото ілюстративне: Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-