США в ОБСЄ назвали фарсом 87% за Путіна навіть в контексті російських «виборів»

США в ОБСЄ назвали фарсом 87% за Путіна навіть в контексті російських «виборів»

Укрінформ
Імітація виборів Путіна була очевидною усім, але визначення "перемоги" чинного глави російської держави-агресора з результатом у 87% голосів є фарсом навіть у цьому контексті.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час засідання Постійної ради цієї Організації у Відні.

"Президентські вибори в Росії, що завершилися в неділю, 17 березня, не були ані вільними, ані чесними. Вони відбулися в умовах інтенсивних політичних репресій, які маргіналізували або повністю заглушили всі незалежні голоси. Російська влада відмовила в реєстрації тим небагатьом кандидатам від антивоєнної опозиції, яких вона ще не ув'язнила або не відправила у вигнання, забезпечивши виборцям відсутність реального вибору при голосуванні", - заявила дипломатка.

Вона наголосила, що сам процес голосування був "абсолютно непрозорим", оскільки Кремль не допустив незалежні групи, які займалися моніторингом виборів, та не запросив ОБСЄ або будь-яку іншу авторитетну міжнародну організацію для спостереження та оцінки проведення так званих "виборів".

Читайте також: Путін не уникне правосуддя за воєнні злочини проти України - голова МКС

"На цьому тлі заздалегідь визначена перемога Володимира Путіна не стала несподіванкою, хоча 87% голосів, які він нібито набрав, є фарсом навіть у цьому контексті. І тут я б порівняла ці результати з результатами виборів у Чорногорії, де лише 3% росіян проголосували за Володимира Путіна", - сказала Брукер.

Тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ також наголосила, що голосування на тимчасово окупованих територіях України "було нелегітимним і нічим іншим, як пропагандистським заходом, спрямованим на зміцнення фальшивих претензій Росії на суверенну територію України". "Сполучені Штати не можуть і не визнають жодних виборів, проведених проти волі України на її суверенній території", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, голосування на так званих виборах російського президента проходило впродовж трьох днів – з 15 до 17 березня. За попередніми підсумками, російський режим оголосив, що Путін залишається на п’ятий термін на посаді очільника країни, нібито набравши понад 87% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-