Британія та Австралія підписали оборонну угоду

Британія та Австралія підписали оборонну угоду

Укрінформ
Міністри оборони Австралії та Великої Британії – Річард Марлес та Грант Шеппс підписали нову угоду про співпрацю у галузі оборони та безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Австралії.

Нова угода передбачає спільні зусилля двох країн щодо боротьби зі зміною клімату, інвестиції у військову розвідку, а також тіснішу співпрацю в галузі морського розмінування.

Угоду було підписано у Канберрі 21 березня, за підсумками переговорів в рамках міністерських консультацій Австралії та Великої Британії.

"Від лідерства Великої Британії у підтримці України та зусиль щодо протидії загрозі хуситів до збільшення вкладу в Тихоокеанському та Індо-Тихоокеанському регіоні ми продовжуємо тісно співпрацювати для підтримки глобального порядку, заснованого на правилах", - заявив Річард Марлес.

Документ включає угоду про статус збройних сил, що полегшує для армій двох країн спільні дії на території одна одної – як видно з проведення спільних навчань для українських військових у Великій Британії та через внесок Британії у розвиток флоту підводних човнів в Австралії.

Читайте також: Штати, Британія і Австралія запровадили нові санкції проти ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, міністри оборони України й Австралії Рустем Умєров і Річард Марлес обговорили ключові потреби, які має українська армія для проходження зимового періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-