Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові зсередини - ISW про провокацію у Придністров'ї

Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові зсередини - ISW про провокацію у Придністров'ї

Укрінформ
В Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що інцидент із запуском безпілотника у проросійській самопроголошеній республіці Придністров'я, є спробою Росії дестабілізувати ситуацію в Молдові зсередини.

Про це йдеться у звіті ISW, передає Укрінформ.

Зазначається, що на момент написання цього звіту ні придністровська, ні російська влада не звинуватили українські сили у здійсненні удару, але можуть зробити це в майбутньому.

«ISW не може самостійно перевірити деталі удару безпілотника в Придністров'ї або ідентифікувати відповідальних осіб, але малоймовірно, що удар був здійснений українськими силами, враховуючи обмеженість засобів, що використовувалися під час удару, і незначну ціль. Українські офіційні особи також нещодавно заявили, що Придністров'я не становить військової загрози для України», – пояснили аналітики.

В ISW нагадали, що нещодавно Придністровська влада звернулася до Росії з проханням про нібито «захист» від Молдови. Аналітики вважають, що Росія або пов'язані з нею суб'єкти, ймовірно, будуть бенефіціарами цієї провокації, щоб сприяти постійним зусиллям Кремля зі створення інформаційних умов для виправдання різноманітних російських гібридних операцій, спрямованих на дестабілізацію Молдови, про які раніше попереджав ISW.

Як повідомлялося, 17 березня в невизнаному Придністров’ї (Молдова) заявили про вибух і пожежу на території військової частини у Тирасполі внаслідок атаки дрона-камікадзе. Повідомлялося також, що пожежа після удару могла знищити гелікоптер.

Читайте також: У Молдові назвали заяви про атаку дрона у Придністров’ї спробою спровокувати паніку

У Бюро реінтеграції Молдови заявили, що удар дрона мав навмисно поширити страх і паніку в Придністров'ї. Там переконані, що це частина ворожої інформаційної операції, яка націлена на Молдову.

У Бюро також зазначили, що молдовська влада, яка перебуває в контакті з українською стороною, «не підтверджує жодного нападу на придністровський регіон».

Центр протидії дезінформації при РНБО України звинуватив Росію у здійсненні удару з метою маніпулювання інформаційним простором.

Фото: Patriot News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-