Нетаньягу схвалив плани наступу на Рафах

Нетаньягу схвалив плани наступу на Рафах

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у п'ятницю на засіданні військового кабінету Ізраїлю схвалив плани наступу армії на Рафах.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Офіс прем’єра заявив, що ізраїльська армія готує "оперативні заходи" і евакуацію цивільного населення з Рафаха, але ніяких можливих термінів наступу не було названо. Підготовка сил, необхідних для боротьби з кількома тисячами бойовиків ХАМАС, які, за словами ізраїльських чиновників, базуються в місті, може зайняти багато тижнів, додає видання.

Читайте також: Ізраїль відкинув нову угоду про перемир'я від ХАМАСу

Як пише The Guardian, на засіданні також обговорювалася нова пропозиція ХАМАСу щодо припинення вогню. Зазначається, що ХАМАС запропонував звільнити ізраїльських жінок, дітей, людей похилого віку і хворих, яких він утримує в заручниках, в обмін на звільнення 700-1000 палестинських в'язнів, у тому числі засуджених за численні вбивства ізраїльтян. Звільнення ізраїльських "жінок-вербувальниць" також передбачається.

Нетаньягу назвав ці вимоги "нереалістичними", проте в офісі прем’єра заявили, що Ізраїль відправить делегацію до Катару для продовження переговорів про можливе перемир'я з ХАМАСом "після того, як кабінет безпеки обговорить ізраїльську позицію".

Як повідомляв Укрінформ, в Ізраїлі оголосили про наміри перемістити 1,4 мільйона палестинців з міста Рафах на півдні сектору Гази до "гуманітарних анклавів" перед запланованим військовими діями в цьому районі.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-