Макрон про підсумки зустрічі Веймарського трикутника: Вже ухвалені конкретні рішення

Макрон про підсумки зустрічі Веймарського трикутника: Вже ухвалені конкретні рішення

Укрінформ
Всі три країни Веймарського трикутника об'єднані, як ніколи, і сповнені «жорсткої» рішучості не дозволити Росії перемогти, підтримувати український народ до кінця.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час брифінгу трьох глав держав у Берліні, передає кореспондентка Укрінформу.

«Ми троє маємо одну чітку і послідовну волю, і за нею стоять дії, про які ми вже домовились, а також рішення, які ухвалили сьогодні. Ми зробимо все необхідне, і стільки, скільки буде потрібно, щоб Росія не змогла виграти цю війну», - заявив Макрон. Він додав, що «ця рішучість є жорсткою, тому ми прийняли рішення про низку ініціатив і, насамперед, домовилися про деякі дуже конкретні речі разом, утрьох».

За словами Макрона, «ми прискорили багато ініціатив, як із точки зору фінансування, так і з точки зору постачання, і будемо продовжувати це робити». Йдеться, зокрема, про закупівлю боєприпасіву країн, які мають відповідні запаси.

Читайте також: Макрон: Ті, хто ставить обмеження на підтримку України, обирають поразку

«Ми також вирішили створити новий спільний виробничий підрозділ з українською оборонною промисловістю, що дозволить нам надавати більш швидку і більш прагматичну відповідь», - розповів президент Франції. Він подякував канцлеру Шольцу, який взяв на себе "особливу відповідальність" за промислове виробництво в Україні.

З усіх цих питань подальші дії відбуватимуться у відповідних форматах. Зокрема, наступного тижня має відбутися зустріч міністрів оборони.

Усі три сторони також домовилися щодо надання більшої підтримки Молдові.

Читайте також: Допомога для України має бути швидкою й інтенсивною - Туск

Як повідомляв Укрінформ, ЄС використає надприбутки від «заморожених» активів РФ на купівлю зброї для України. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц після зустрічі з прем’єром Польщі Дональдом Туском і президентом Франції Еммануелем Макроном після зустрічі у форматі Веймарського трикутник 15 березня в Берліні.

Фото: tagesschau

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-