У Молдові заявили, що РФ у Придністров'ї незаконно друкує бюлетені для «виборів» Путіна

У Молдові заявили, що РФ у Придністров'ї незаконно друкує бюлетені для «виборів» Путіна

Укрінформ
В уряді Молдови заявили, що РФ порушує закони, друкуючи виборчі бюлетені у Придністров'ї напередодні "виборів" президента Росії.

Про це сказав молдовський віцепрем’єр Олег Серебрян, повідомляє Укрінформ з посиланням на Euractiv.

За його словами, кордони Молдови контролюються, і немає способу легально ввезти або вивезти бюлетені.

"Ці бюлетені, швидше за все, були надруковані прямо там (у Придністров'ї), щоб не перевозити їх через прикордонний перехід", – заявив Серебрян.

Уряд Молдови заявив, що такий крок порушує угоду про дозвіл голосування лише на одній виборчій дільниці в російському посольстві у Кишиневі.

Серебрян, який відповідає за "реінтеграцію" регіону, сказав, що друк бюлетенів у Придністров'ї має на меті показати Молдові, що регіон не поважає національних законів.

Під час останніх парламентських виборів у РФ у 2021 році російські чиновники відкрили 24 виборчі дільниці в Придністров’ї без дозволу влади країни.

Читайте також: На ТОТ російські військові вже проголосували на «виборах Путіна» - Центр нацспротиву

Як повідомлялося, 11 березня придністровські ЗМІ з посиланням на повідомлення посольства РФ у Молдові написали, що у регіоні відкриють декілька виборчих дільниць у день виборів президента РФ 17 березня.

Міністерство закордонних справ Молдови висловило протест послу РФ Олегу Васнецову через відкриття виборчих дільниць у Придністров'ї у день виборів президента РФ.

Фото: Euractiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-