Слова Макрона мали посіяти непевність у дії Путіна - Сікорський

Слова Макрона мали посіяти непевність у дії Путіна - Сікорський

Укрінформ
Слова президента Франції Емманюеля Макрона про можливість направлення в майбутньому військ НАТО в Україну мали на меті посіяти непевність у дії Путіна.

Про це глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив у Вашингтоні під час зустрічі з американськими журналістами, організованій виданням Christian Science Monitor, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“Я думаю, що ідея президента Макрона полягала в тому, щоб зробити Путіна невпевненим у тому, що ми будемо робити. Я думаю, що президент Макрон вважає, що ми трохи cамі себе відлякували, коли говорили, що будемо робити, а що ні, і це допомагало Путіну",- підкреслив Сікорський.

Він додав, що “маючи справу з таким рішучим і запеклим противником, добре було б примусити його до оборони".

За словами глави МЗС РП, якщо Україна переможе в цій війні, то це буде “кінцем Російської імперії”, але якщо Захід дозволить завоювати Україну, то Росія використає потенціал України проти НАТО.

Читайте також: Польща готує 45-й пакет допомоги для України - Cікорський

Звертаючи увагу на заклик Папи Римського Франциска до України про готовність підняти "білий прапор" щодо ведення переговорів з Росією Сікорський підкреслив, що до відваги завершити війну понтифік повинен закликати Росію.

"Я вважаю, що дуже важливо пам'ятати, хто агресор, а хто жертва" - підкреслив Сікорський.

Як відомо, раніше Сікорський вже заявляв, що у межах балансу Папа Франциск також міг би заохотити президента РФ Володимира Путіна набратися мужності і вивести свої війська з України, відтак зайвими будуть будь-які переговори.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський раніше також не виключив, що присутність сил НАТО в Україні може стати реальністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-