У Латвії перевірятимуть росіян, які прийдуть до посольства РФ на «вибори» Путіна

У Латвії перевірятимуть росіян, які прийдуть до посольства РФ на «вибори» Путіна

Укрінформ
Латвійські поліцейські та прикордонники під час «виборів» президента РФ проводитимуть біля російського посольства перевірки осіб стосовно наявності прав на перебування у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LSM.

Голова Державної поліції Армандс Рукс в ефірі телеканалу TV3 закликав громадян Росії, які мешкають у Латвії та мають намір узяти участь у «виборах», зважати на можливі перевірки.

«Доступ до посольства відповідним чином контролюватиметься - разом із Державною прикордонною охороною будуть створені пункти перевірки посвідок на проживання та віз», - сказав Рукс.

За його словами, такі самі перевірки проводяться російськими спецслужбами, коли громадяни Латвії приходять голосувати на виборчі дільниці у РФ.

Читайте також: Латвія видала перші приписи на виїзд громадянам Росії

Припускається, що в ході перевірок можуть бути виявлені серйозні порушення правил перебування в Латвії, що може спричинити процедуру видворення російських громадян. Для дотримання законодавства у перевірках також братимуть участь представники Управління у справах громадянства та міграції.

Рукс наголосив, що під час «виборів» президента РФ Держполіція працюватиме у посиленому режимі, суворо припиняючи будь-які спроби прославлення російської агресії, що заборонено законодавством Латвії.

Читайте також: Прем'єрка Латвії порівняла Росію з «непередбачуваним алкоголіком»

У Латвії голосування на «виборах» президента Росії відбудеться на двох дільницях у приміщенні посольства РФ, яке розташоване в Ризі на вулиці Незалежності України, 2.

Як повідомлялося, президентські «вибори» у РФ відбудуться 15-17 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-