У Фінляндії оголосили вирок директору двох компаній, який порушив санкції проти РФ

У Фінляндії оголосили вирок директору двох компаній, який порушив санкції проти РФ

Укрінформ
Повітовий суд Східної Фінляндії засудив виконавчого директора двох фінських компаній – Luminor та Siberica - Габріеля Теміна до дев'яти місяців умовного терміну за порушення санкційних правил та експорт товарів оборонного призначення.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ.

Теміна зобов'язали виплатити на користь Фінляндії €11 тисяч, отримані його компанією Luminor як виручку внаслідок скоєння злочину.

Водночас суд відхилив вимогу прокурора про заборону діяльності Теміна, а конфісковані товари наказали повернути.

За словами прокурора, підприємець через свої компанії Luminor і Siberica експортував або намагався експортувати до Росії підсанкційні товари, а також транспортував через Росію товари, транзит яких заборонений.

Підприємця звинувачували в тому, що він вивіз до Росії, серед іншого, понад 3500 дронів та обладнання, призначеного для перехоплення дронів.

Читайте також: Реакцією фінів на загрози з боку Росії є ще більша готовність їм протидіяти - посол України

Суд зазначив, що товари транспортувалися через Росію, проте немає достатніх доказів того, що вони зрештою опинилися в Росії. Повітовий суд ухвалив, що Темін, безперечно, винен у тому, що експортував товари з Фінляндії.

Як повідомлялося, компанії Siberica та Luminor, очолювані Теміним, включені до списку санкцій США. Габріель Темін також внесений до персонального списку санкцій.

Siberica - складська компанія, а Luminor займається експедируванням та фрахтуванням.

Обидві компанії продемонстрували значне зростання доходів у 2022 році, коли Росія розпочала повномасштабну війну в Україні.

Фото: Sasha Silvala/Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-