Демократи в Конгресі США сумніваються у необхідності постачати зброю Ізраїлю

Демократи в Конгресі США сумніваються у необхідності постачати зброю Ізраїлю

Укрінформ
Демократи у Конгресі збільшують тиск на адміністрацію президента США Джо Байдена, щоб той вплинув на Ізраїль для покращення гуманітарної ситуації в Газі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"У середу адміністрація президента США Джо Байдена стикнулася з дедалі більшими закликами його колег-демократів підштовхнути Ізраїль до пом’якшення руйнівної гуманітарної кризи у секторі Гази, дехто заявляв, що вони можуть спробувати припинити військову допомогу, якщо умови для мирного населення не покращаться", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, сенатор-демократ Кріс Ван Холлен, член комітету у закордонних справах, та інші законодавці закликали адміністрацію Байдена призупинити військову допомогу Ізраїлю, якщо той не зробить таких кроків, як відкриття контрольно-пропускних пунктів в Газу для доставки гуманітарної допомоги.

"Нам потрібно використовувати усі важелі впливу, які у нас є. Адміністрація не використовувала тих важелів, які вона має. Я не знаю, скільки ще дітей має померти від голоду, перш ніж ми використаємо усі важелі нашого впливу тут, але, дійсно, потрібно зробити більше", - сказав Ван Холлен.

Читайте також: Байден говоритиме про допомогу Україні у зверненні до Конгресу - Білий дім

Він зазначив, що американське законодавство забороняє продаж зброї країнам, які блокують гуманітарну допомогу, та попередив, що законодавці можуть спробувати заблокувати нові поставки зброї Ізраїлю, якщо той не вирішить гуманітарну кризу.

Водночас Білий дім поки що відмовляється ставити умови для надання допомоги Ізраїлю.

"Скільки ще будинків, крамниць, шкіл, дитячих садочків та лікарень має бути зруйновано, перш ніж ми скажемо прем'єру (Ізраїлю) Біньяміну Нетаньягу: Досить?", – підкреслив сенатор-демократ Піт Велч під час виступу у Сенаті.

Зазначається, що закон США про контроль за експортом озброєнь дає Конгресу право зупиняти продаж великої партії озброєнь за кордон, ухваливши резолюцію про несхвалення.

Читайте також: Байден закликав прихильників Гейлі об’єднатися з демократами

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-