У Цюриху після нападу посилили охорону єврейських об'єктів

У Цюриху після нападу посилили охорону єврейських об'єктів

Укрінформ
Поліція Цюриха посилила заходи безпеки на єврейських об'єктах після нападу на ортодоксального єврея з застосуванням ножа.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Поліція заявила, що вжила заходів після того, як 15-річний швейцарський підліток був заарештований за нанесення «небезпечних для життя» поранень 50-річному єврею в центрі Цюриха в суботу ввечері.

У правоохоронних органах зазначили, що поки не відомо, що стало причиною нападу, але розслідування розглядає «можливість злочину на ґрунті антисемітизму».

Додаткову охорону запровадили для «конкретних місць, пов'язаних з єврейським середовищем», заявила поліція після обговорення з місцевими єврейськими організаціями. Інших подробиць вона не повідомила.

Читайте також: У Буркіна-Фасо бойовики обстріляли мечеть, є загиблі

Як пише Reuters, занепокоєння щодо ризику антисемітської поведінки в Швейцарії зросло після нападів бойовиків ХАМАС на півдні Ізраїлю 7 жовтня та подальшої кампанії проти ісламістського угруповання, яку проводить ізраїльський уряд в Газі.

Нагадаємо, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-