Поразка України коштуватиме Заходу трильйони доларів - британський ексміністр

Поразка України коштуватиме Заходу трильйони доларів - британський ексміністр

Укрінформ
Колишній міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі попередив, що поразка України у війні з РФ коштуватиме Заходу трильйони доларів у новій холодній війні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Telegraph

Гіппі сказав, що «будуть потрібні додаткові пакети допомоги, подібні до тих, які були представлені цього тижня» (від США - ред.), щоб Україна виграла битву за «безпеку в усьому європейсько-атлантичному регіоні».

«Патова ситуація або, не дай Боже, українська поразка обіцяє нам нову холодну війну, що триватиме десятиліттями та коштуватиме трильйони доларів», - підкреслив він.

Колишній міністр збройних сил вказав, що нещодавні пакети допомоги від США та Великої Британії не зможуть одразу змінити баланс, що дозволило б Україні перейти до наступу, який "принесе швидку та повну перемогу".

Читайте також: Конфіскація активів РФ допоможе Україні профінансувати військові потреби до 2028 року - Reuters

"Я очікую, що завдяки цьому величезному притоку західної підтримки ми побачимо стабілізацію на фронті, і, хоча бої будуть запеклими, я не очікую, що цього року відбудеться значні територіальні зміни", - зазначив Гіппі.

За його словами, бригади ЗСУ потрібно тренувати так, щоб їхні дії були злагоджені з артилерією, повітряною підтримкою та "усім іншим, чим можна атакувати росіян".

Джеймс Гіппі пішов у відставку з посади в уряді минулого місяця після того, як закликав збільшити частку ВВП на оборону на тлі занепокоєння щодо достатньої потужності британської армії.

Як повідомляв Укрінформ, у 500-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну тодішній міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі поширив допис, у якому назвав українців «незламною силою»

Фото: Mid Somerset Series

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-