У Франції сотні кліматичних активістів увірвалися на хімічний завод

У Франції сотні кліматичних активістів увірвалися на хімічний завод

Відео
Укрінформ
Поблизу міста Ліон, муніципалітет П’єр-Беніт, кілька сотень кліматичних активістів ненадовго увірвалися на завод хімічної компанії Arkema, щоб протестувати проти ймовірного забруднення повітря. Вісьмох протестувальників затримали.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Радикальні активісти провели акцію проти компанії Arkema у П’єр-Беніт у першій половині дня. Поліція швидко втрутилася, щоб запобігти збиткам, вісім осіб вже затримані», – йдеться у заяві місцевого уряду.

На відео, опублікованому на сторінці кліматичного руху «Extinction Rebellion» у соцмережі Х, та в ролику BFM TV видно, як одягнені у біле активісти вриваються на територію заводу, пишуть «вбивці» червоною фарбою на стінах та ламали двері. У такий спосіб мітингувальники хотіли привернути увагу до викидів сполук ПФАС, які не піддаються біологічному розкладу.

У грудні 2022 року завод Arkema у П’єр-Беніт став об’єктом аналогічної акції протесту.

У компанії заявили, що знову подадуть скаргу на кліматичних активістів.

Читайте також: Німецькі екоактивісти пофарбували відомство канцлера

Окрім цього в Arkema повідомили про інвестиції з метою припинення використання фторованих добавок до кінця цього року, а також про початок використання фільтраційного розчину, який зменшує викиди на понад 90%.

Нагадаємо, 10 лютого активістки організації «Riposte Alimentaire» облили супом відому картину Клода Моне «Весна», що експонується в Музеї образотворчого мистецтва в Ліоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-