Нідерланди можуть розпочати новий процес проти РФ через збиття МН17

Нідерланди можуть розпочати новий процес проти РФ через збиття МН17

Укрінформ
У Нідерландах не виключають, що може розпочатися новий процес через збиття літака рейсу МН17, і від РФ вимагатимуть компенсації.

Як повідомляє Укрінформ, про це прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте написав у соцмережі Х.

“Уряд дуже вдячний за звіт, і хоча страждання рідних неможливо полегшити у жоден спосіб, ми можемо зробити крок уперед до відновлення справедливості. Цей звіт може призвести до обґрунтованого позову щодо компенсації в рамках юридичних розглядів Нідерландів проти Росії ”, - написав він.

Раніше була опублікована доповідь Рахункової палати Нідерландів, в якій стверджується, що збитки для уряду від трагедії становили не менш як €166 млн.

Більшість коштів (€53,3 млн) було витрачено на проведення кримінального розслідування трагедії Спільною слідчою групою, до якої разом з Нідерландами входили Австралія, Бельгія, Малайзія та Україна. Ще 34,1 млн євро пішло на організацію кримінального переслідування підозрюваних та судового процесу.

Наразі розгляд справи MH17 триває у Європейському суді з прав людини. Крім того, Нідерланди та Австралія звернулися до Міжнародної організації цивільної авіації з метою встановлення причетності РФ до трагедії.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 “Малайзійських авіаліній”, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи над тимчасово окупованою частиною Донецької області 17 липня 2014 року.

Читайте також: Суд ЄС підтримав відмову Нідерландів у розголошенні інформації щодо збиття MH17

На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Суд у Нідерландах визнав винними у справі про збитий літак рейсу MH17 ексофіцера ФСБ і колишнього "міністра оборони "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), генерала ГРУ генштабу збройних сил РФ, главу "ГРУ ДНР" Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-