Австралія ввела санкції проти росіян, причетних до смерті Навального

Австралія ввела санкції проти росіян, причетних до смерті Навального

Укрінформ
Австралія наклала фінансові санкції та запровадила заборону на поїздки щодо семи працівників російської колонії, в якій раніше цього місяця помер російський опозиціонер Олексій Навальний.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

«Австралія вважає президента Путіна та російський уряд відповідальними за поводження та смерть Навального в ув’язненні», – наголосив віцепрем’єр-міністр Річард Марлз у заяві.

Ці санкції є частиною спроб уряду Австралії притягнути до відповідальності винних у смерті Навального.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, які прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

Читайте також: Австралія ввела додаткові санкції проти Росії

Напередодні Навального 27-й раз відправили у ШІЗО. Його етапували до колонії «Полярний вовк» у середині грудня 2023 року. Вперше до ШІЗО цієї колонії політика відправили 9 січня. До етапування до колонії «Полярний вовк» Навальний перебував у ВК-6 у Володимирській області.

17 лютого представниця Навального Кіра Ярмиш заявила про його вбивство.

Водночас за даними начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, Навальний помер від тромбу.

Уряд Великої Британії 21 лютого запровадив санкції проти шістьох осіб, які працювали у колонії, де помер Навальний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-