У Раді Європи обговорили наслідки агресії Росії проти України

У Раді Європи обговорили наслідки агресії Росії проти України

Фото
Укрінформ
Заступники міністрів (послів) Ради Європи підтвердили свою готовність залишатися з Україною стільки, скільки буде потрібно, підтримуючи принципи, викладені у Формулі миру Президента Зеленського.

Таке рішення урядовці ухвалили 23 лютого на надзвичайному засіданні Комітету міністрів Ради Європи в Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Закликаємо Російську Федерацію негайно звільнити всіх цивільних осіб, примусово переміщених або незаконно депортованих на її територію або в райони, які вона тимчасово контролює або окупує, та забезпечити негайне повернення в Україну дітей, які були незаконно переміщені та депортовані», - йдеться, зокрема, у документі.

У Раді Європи обговорили наслідки агресії Російської Федерації проти України / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Рада Європи також привітала заснування Консультативної групи з питань дітей України з метою сприяння діалогу та обміну інформацією між державами, Європейським Союзом та відповідними міжнародними організаціями.

Урядовці високо оцінили прогрес у створенні Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії та пообіцяла надавати експертну та технічну підтримку у функціонуванні такого трибуналу.

Рада Європи привітала створення Реєстру збитків і майбутній запуск процесу подання позовів, що має розпочатись вже у квітні.

Читайте також: Євросоюз ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії

Нагадаємо, що 16 березня 2022 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення виключити Російську Федерацію з Ради Європи через її агресивну війну проти України.

Як повідомлялось, сьогодні на площі перед будівлею Палацу Європи у Страсбурзі відбулася спеціальна церемонія з приводу другої річниці повномасштабної війни Росії в України.

Виступаючи перед присутніми, керівництво найвищих інституцій Ради запевнило, що залишатиметься з Україною стільки, скільки буде потрібно, та докладе всіх зусиль, аби російські злочини були покарані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-