За вбивство пілота, що перегнав гелікоптер в Україну, відповідальна РФ - спецслужби Іспанії

За вбивство пілота, що перегнав гелікоптер в Україну, відповідальна РФ - спецслужби Іспанії

Укрінформ
Іспанські спецслужби переконані, що саме Москва відповідальна за вбивство російського пілота Максима Кузьмінова, який у серпні 2023 року перегнав гелікоптер Мі-8 на територію України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє El Pais.

"Іспанські спецслужби не сумніваються, що за безпрецедентним вбивством в Аліканте російського капітана Максима Кузьмінова, який у серпні прилетів в Україну на своєму бойовому гелікоптері Mi-8, довга рука Кремля", - йдеться у повідомленні.

Втім, уряд Іспанії дуже обережно коментує ситуацію, особливо щодо можливої причетності РФ до загибелі російського пілота.

Водночас, за даними El Pais, джерела серед дипломатів повідомили, що справа "дуже серйозна", попри те, що іспанські правоохоронці все ще шукають докази.

Окрім того, співрозмовники видання наголосили, що Іспанія дасть "рішучу відповідь", якщо причетність Москви до загибелі пілота підтвердиться.

Читайте також: У Болгарії затримали працівника МВС за підозрою в шпигунстві для РФ - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони підтверджує загибель в Іспанії російського пілота Максима Кузьмінова, який улітку минулого року перегнав гелікоптер Мі-8 з Російської Федерації на територію України.

23 серпня 2023 року начальник ГУР Кирило Буданов підтвердив завершення спецоперації, у якій російський бойовий гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався ЗСУ. Завдяки ретельно спланованій та чіткій роботі українських воєнних розвідників російський пілот перегнав на українську територію вертоліт МІ-8АМТШ ВКС РФ, завантажений компонентами до бойових літаків.

Російський бойовий гелікоптер Мі-8 переганяв до України російський пілот Максим Кузьмінов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-