Новий пакет санкцій ЄС проти Росії передбачає обмеження щодо 193 фізичних і юросіб

Новий пакет санкцій ЄС проти Росії передбачає обмеження щодо 193 фізичних і юросіб

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот заявила, що схвалений новий пакет санкцій проти РФ передбачає обмеження щодо 193 фізичних і юридичних осіб.

Про це вона написала у соцмережі Х, повідомляє Укрінформ.

“Оскільки жорстока війна проти України триває вже третій рік, ЄС продовжує посилювати тиск через 13-й пакет санкцій проти Росії. Я вітаю ці нові санкції, спрямовані проти 193 фізичних та юридичних осіб”, - йдеться у дописі.

Брюїнс Слот також зазначила, що санкції спрямовані, зокрема, проти тих, хто причетний до російської військової промисловості, кібервійни, постачання зброї з Північної Кореї та викрадення українських дітей.

"Ми також запроваджуємо експортні обмеження щодо 27 компаній, причетних до обходу санкцій”, - додала вона.

Як повідомляє The Guardian, у межах 13-го пакета санкцій ЄС запровадить обмеження проти росіян та білорусів, причетних до депортації українських дітей. Зокрема, у санкційний список потрапить Інна Варламова, дружина депутата Держдуми РФ і лідера партії «Справедлива Росія – За правду» Сергія Миронова».

«Варламова разом зі своїм чоловіком усиновила дитину, яку викрали з дитячого будинку в Херсоні... Варламова особисто їздила в Херсонську область і незаконно вивезла двох дітей до РФ. Одній дитині змінили прізвище на Миронова та змінили місце народження на Подольськ, Росія, замість Херсона, Україна», - йдеться у статті.

Читайте також: Британія першою запровадила санкції у відповідь на смерть Навального

Також у списку є Марина Пещанська - «уповноважена з прав дитини» в тимчасово окупованому Севастополі, яка особисто займалася незаконним перевезенням дітей із дитячого будинку Мелітополя до Севастополя.

У списку також є кілька білорусів, зокрема Ольга Волкова і Дмитро Демидов, яких називають одними з «ключових осіб, причетних до примусової депортації українських дітей до Білорусі та їх подальшого незаконного усиновлення російськими та білоруськими родинами».

Як повідомляв Укрінформ, посли країн-членів Євросоюзу у середу, 21 лютого, погодили 13-й пакет санкцій проти Росії за її агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-