Дискусії в німецькому політикумі щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus триватимуть

Дискусії в німецькому політикумі щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus триватимуть

Укрінформ
У німецьких політичних колах, в уряді ФРН вже кілька місяців точиться запекла дискусія щодо передачі Україні ракет великого радіуса дії Taurus, яка поки не привела до ухвалення рішення, але буде продовжена.

Про це сказала очільниця оборонного комітету бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман на панельній дискусії в рамках Мюнхенської безпекової конференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжимо дискусію про ракети», - зазначила депутат парламенту, яка давно вимагає ухвалення позитивного рішення.

Вона підкреслила важливість переривання ланцюжків постачання російської армії, для чого німецькі потужні ракети були б дуже потрібні. У цілому ж Німеччина реально робить дуже багато в аспекті військової допомоги Україні і якщо вже щось вирішила, то «робить це в дуже німецький спосіб», тобто надійно, - додала Штрак-Циммерман.

Смерть російського опозиційного політика Олексія Навального вона назвала сигналом для того, щоб чітко сказати президенту РФ Путіну: «Ми надамо Україні все», якщо він не припинить атаки.

Загалом Європейський Союз, який наразі є основним партнером Києва в постачанні озброєнь, має бути набагато швидшим, діяти сьогодні, а не завтра, переконана вона.

Депутат підкреслила, що всі країни ЄС мають збільшити спільні зусилля з допомоги Україні, адже ця справа не є питанням двосторонніх зв’язків. Вона не погодилась з тим, що в Європі є брак грошей на озброєння, зауваживши, що це є питанням політичної волі.

Читайте також: Шольц запевняє, що ФРН ухвалить рішення про передачу Україні ракет Taurus «у правильний момент»

Як повідомлялося, Мюнхенська конференція з безпеки проходить 16-18 лютого, питання допомоги Україні озброєннями на даному етапі були одними з тих, що обговорювалися найактивніше.

Фото: Fabian Sommer/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-