У Міжнародному кримінальному суді пройшла церемонія з нагоди офіційного приєднання Вірменії

У Міжнародному кримінальному суді пройшла церемонія з нагоди офіційного приєднання Вірменії

Фото
Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд 8 лютого провів церемонію в резиденції в Гаазі (Нідерланди), щоб привітати Республіку Вірменія як 124-ту державу-учасницю Римського статуту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, голова Міжнародного кримінального суду Пйотр Гофманський представив міністру закордонних справ Вірменії Арарату Мірзояну спеціальне видання Римського статуту як символ відданості верховенству права.

“Дякую, що зробили цей Суд сильнішим. І дякую, що показуєте приклад усім, хто ще не приєднався до Римського статуту. … Зараз Вірменія приєдналася до спільноти держав, які переконані, що за найсерйозніші злочини, що викликають стурбованість міжнародної спільноти, має бути справедлива відповідь”, - сказав Гофманський.

У Міжнародному кримінальному суді пройшла церемонія з нагоди офіційного приєднання Вірменії / Фото: ICC

Натомість глава МЗС Вірменії відзначив роль МКС у запобіганні злочинності та забезпеченні справедливого та неупередженого процесу правосуддя для мирного врегулювання конфліктів.

Читайте також: ЄС в ООН підтвердив підтримку роботи Міжнародного кримінального суду

"У нашому регіоні, де ми стикнулися з поширенням конфліктів, переконані, що Римський статут серед інших правових механізмів має реальний потенціал для запобігання подальшій ескалації та злочинам”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня 2023 року парламент Вірменії ратифікував Римський статут попри заперечення Росії.

Фото: МКС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-