Прокуратура Сеула оскаржила вирок главі Samsung у справі про шахрайство

Прокуратура Сеула оскаржила вирок главі Samsung у справі про шахрайство

Укрінформ
Центральна окружна прокуратура Сеула оскаржила виправдувальний вирок голові Ради директорів концерну Samsung Group, спадкоємцю компанії Лі Дже Йону (відомому на Заході як Джей Й. Лі) за обвинуваченнями в махінаціях із курсами акцій і шахрайстві зі звітністю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Це означає, що справу слухатиме суд вищої інстанції.

Зазначається, що у листопаді минулого року прокуратура вимагала для Лі п'ять років ув'язнення разом із штрафом у 500 мільйонів вон (376 000 доларів США).

Однак Центральний окружний суд Сеула в понеділок виправдав Лі та інших посадовців Samsung.

Колегія з трьох суддів вказала на низку недоліків у справі, включаючи неприйнятні докази та відсутність доказів щодо намірів Лі або того, що Samsung і Лі ввели акціонерів в оману.

Лі заперечував свою провину, у листопаді він просив про можливість керувати Samsung «у часи підвищених геополітичних ризиків і технологічних збоїв».

Читайте також: Samsung відкрила лабораторію у США для розробки 3D-DRAM нового покоління - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2017 року Лі вже був засуджений до п’яти років ув’язнення, але через рік вирок замінили умовним терміном. Згодом судовий розгляд відновили, і в січні 2021 року бізнесмена засудили ще до 2,5 років ув’язнення.

Лі Дже Йона заарештували за підозрою у виплаті концерном Samsung великих сум грошей компаніям, що належали довіреній особі колишньої президентки країни Пак Кин Хе в обмін на політичну підтримку злиття дочірніх компаній Samsung, що, на думку прокурорів, посилило б контроль сім'ї Лі над компанією. За інформацією прокуратури, хабарі склали близько 30 млрд вон (27,1 млрд дол.).

У серпні 2021 року бізнесмена достроково випустили на свободу.

Фото: SeongJoon Cho/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-