Кремль для Заходу посилює риторику щодо «поділу» України - ISW

Кремль для Заходу посилює риторику щодо «поділу» України - ISW

Укрінформ
Кремль посилює риторику та наративи щодо гіпотетичного "поділу" України" у західних дискусіях.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив 5 лютого, що нібито європейські плани будівництва залізничної лінії з Іспанії до Львова є свідченням визнання Заходом того, що Львів стане "новою столицею України в межах Львівської області", ймовірно, після закінчення війни Росії.

"План, зокрема, не має нічого спільного з українськими кордонами чи завершенням війни в Україні та є незалежним європейським інфраструктурним проєктом", - наголосили в ISW.

Читайте також: Медведєв заявив, що Росія може приєднати до себе окуповані регіони Грузії

Примітно, що Медведєв опублікував цю заяву на своєму англомовному акаунті у соцмережі X, а не на російськомовному Телеграмі, що свідчить про те, що його заява була розрахована на міжнародну аудиторію, а не на внутрішню російську, зауважують аналітики ISW.

Заяви Медведєва робляться, щоб зменшити військову підтримку України з боку Заходу і нормалізувати західні дискусії, які підштовхують Україну до передачі значної частини своєї території і населення Росії, як легітимного способу завершення війни, йдеться у звіті ISW.

Як зазначається у звіті, президент Росії Володимир Путін та інші російські високопосадовці нещодавно відновили наратив, в якому вторгнення в Україну розглядається як нібито "історично виправдане імперське завоювання", і в грудні 2023 року запропонували переважно російськомовній аудиторії, що Росія та європейські держави можуть "розділити Україну" і залишити її як "суверенну" державу в межах Львівської області.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Заяви Медведєва підтверджують екзистенційну загрозу з боку Росії

Як повідомляв Укрінформ, раніше ISW писав, що президент Росії Володимир Путін наголосив на планах інтегрувати тимчасово окуповані території України до складу РФ упродовж наступних шести років, що вказує на довгостроковість його намірів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-