Російський олігарх програв позов проти Sotheby`s

Російський олігарх програв позов проти Sotheby`s

Укрінформ
Російський мільярдер Дмитро Риболовлєв програв позов у федеральному суді Нью-Йорка за обвинуваченням аукціонного дому Sotheby`s у тому, що за його допомогою артдилер обманув олігарха, змусивши значно переплатити за твори мистецтва.

Про це повідомляє CNBC, передає Укрінформ.

Суд присяжних після кількагодинного обговорення підтримав Sotheby`s за всіма пунктами позову.

Справа стосувалась придбання творів на понад 100 мільйонів доларів, які олігарх здійснив через артдилера Іва Був’є. Він понад 10 років був агентом мільярдера і допоміг йому придбати загалом 38 творів мистецтва на суму понад 2 млрд дол.

Читайте також: Більшість олігархів з РФ збільшили свої статки протягом року - Bloomberg

У позові до окружного суду США на Мангеттені Риболовлєв стверджував, що Був’є вів «наполегливі переговори з продавцями» від його імені, завищуючи фактичні ціни майже на 100%. Натомість Sotheby`s як брокер угод допоміг Був’є «виправдати шахрайські ціни, які він встановив» компаніям Риболовлєва Accent Delight International Limited та Xitrans Finance Limited.

Серед чотирьох творів мистецтва, які були предметом судового розгляду, була картина Леонардо да Вінчі «Спаситель світу», яку Був’є придбав у Sotheby`s за 83 мільйони доларів, а через день продав Риболовлєву за 127,5 млн дол. У 2017 році мільярдер продав цю картину на аукціоні Christie’s за рекордні 450,3 млн дол.

Адвокати Sotheby’s стверджували на суді, що аукціонний дім «не знав і не брав участі в жодних порушеннях».

Читайте також: Російський олігарх Дерипаска програв суд в Австрії щодо позбавлення його прав у компанії Strabag

Як повідомлялося, у 2018 році російському мільярдеру Дмитру Риболовлєу в Монако пред'явили звинувачення в корупції і торгівлі впливом. Після звільнення з-під арешту він утік до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-