Жителі Німеччини серйозно сприймають загрозу нападу Росії

Жителі Німеччини серйозно сприймають загрозу нападу Росії

Опитування
Укрінформ
Майже половина опитаних німців мають страх через можливий напад на їхню країну з боку путінської Росії.

Це випливає з даних опитування соцінституту Insa для таблоїду Bild, передає Укрінформу.

На запитання «Чи маєте ви побоювання через можливий напад Росії на Захід» понад 46% респондентів відповіли ствердно.

Найбільше стурбовані прихильники Лівої партії (55 відсотків) та виборці консервативного блоку ХДС/ХСС, де 54 відсотків опитаних вважають небезпеку реальною.

При цьому робити вдома якісь запаси на випадок надзвичайної ситуації, включно з війною, люди робити не дуже поспішають. Наразі 56 відсотків сказали, що вирішили не робити екстрених запасів, але близько 40 % усе ж почали це робити.

Лише кожен шостий респондент (15,9%) сказав, що знає, де можна знайти укриття в разі нападу, близько 79,5 відсотки не знають.

Слід зауважити, що в Німеччині, за даними видання, залишилося майже 600 бомбосховищ, але жодне з них зараз не готове до використання. Технічне обслуговування бункерів припинилося в 2007 році, коли федеральний уряд і уряди земель вирішили припинити «функціональне обслуговування громадських притулків».

Читайте також: НАТО слід готуватися до російських ракетних ударів по Європі - The Times

Федеральне відомство з ліквідації наслідків стихійних лих і цивільного захисту ФРН уже давно рекомендує громадянам тримати вдома певний запас їжі, води, засобів гігієни, аптечок і елементарного туристичного спорядження.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Північноатлантичний альянс не може просто спостерігати за імперськими діями Росії та подібних їй країн, він має усвідомити серйозність загрози та посилювати обороноздатність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-