НАТО слід готуватися до російських ракетних ударів по Європі - The Times

НАТО слід готуватися до російських ракетних ударів по Європі - The Times

Укрінформ
Високопоставлені генерали НАТО заявили, що Альянс може мати лише три роки до можливих російських ракетних атак на військову інфраструктуру в Європі, зокрема в Німеччині.

Про це повідомляє The Times, передає Укрінформ.

Командувач Центру військової логістики НАТО в Німеччині генерал-лейтенант Александер Золлфранк закликав союзників впорядкувати бюрократичні процедури, які зараз перешкоджають пересуванню військ і техніки. Країни - члени НАТО також мають мати змогу використовувати військову техніку одна одної.

"Якщо ми порівняємо війну і операції десять чи п'ять років тому, то зрозуміємо, що маємо визнати, що за тилові райони також буде жорстка боротьба. Ми повинні виходити з того, що агресор буде використовувати весь спектр кінетичних і некінетичних сил для того, щоб порушити лінії зв’язку, в тому числі в тилу", - заявив Золлфранк.

Читайте також: На певному етапі було б добре запросити Україну стати повноцінним членом НАТО - Столтенберг

В Альянсі переконані, що мають мало часу для зміцнення оборони, і сподіваються до липневого саміту у Вашингтоні досягти домовленості про запровадження "військового Шенгену", який дозволив би військовим конвоям вільно пересуватися країнами НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, в Естонії вважають, що для нападу на країни НАТО росіянам потрібно вивести з України 300 тисяч своїх солдатів. Також РФ знадобиться час на відновлення військ.

Фото: siklosihirek.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-