У Болгарії хочуть конфіскувати російський туристичний курорт на узбережжі

У Болгарії хочуть конфіскувати російський туристичний курорт на узбережжі

Укрінформ
У Болгарії депутати з правлячої більшості готують закон, який дозволить забрати російський туристичний курорт "Камчія" і передати його під контроль держави.

Про це повідомляєEuractive, передає Укрінформ.

Курорт "Камчія" належить Москві (департаменту міського майна м. Москва), але управляється в Болгарії болгарськими громадянами, які формально не підпадають під санкції ЄС. Депутат від коаліції "Ми продовжуємо зміни - Демократична Болгарія" Івайло Мірчев описує курорт як російський анклав на болгарському узбережжі, що діє вже понад 14 років.

"Законодавча ініціатива давно назріла, особливо з огляду на триваючу війну Росії в Україні. Міжнародні санкції проти Росії діють з 2014 року, і нові санкції приймаються у відповідь на невпинну агресію Росії", - сказав Мірчев, додавши, що для того, щоб Болгарія виконала свої зобов'язання щодо дотримання міжнародних санкцій, необхідно прийняти спеціальний закон.

Незадовго до початку повномасштабної війни в Україні глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російський центр "Камчія" може бути використаний для поширення російського впливу в Європі.

Тиждень тому болгарські ЗМІ повідомляли, що департамент майна Москви звернувся з проханням призначити директора російської нафтової компанії "Лукойл" керівником центру "Камчія". Директива Москви щодо курорту "Камчія" з'явилася на тлі блокування та конфіскації російської власності в інших країнах ЄС.

Згідно з останніми даними, опублікованими владою Болгарії в 2019 році, близько 300 000 росіян володіють понад 500 000 об'єктів нерухомості в Болгарії.

Болгарія є єдиною країною ЄС, яка не запровадила санкції проти жодного російського громадянина чи компанії з санкційного списку ЄС, оскільки в державі немає інструментів для виконання санкцій.

Читайте також: У Болгарії готують законопроєкт про замороження російських активів

Хоча болгарська правова система передбачає лише процедуру арешту активів, а не їхнього заморожування, країни ЄС, такі як Болгарія, повинні безпосередньо застосовувати санкційне законодавство ЄС, тобто податкові органи повинні ініціювати процедуру заморожування, навіть якщо жодне національне законодавство не передбачає такої процедури.

Як повідомляв Укрінформ, сейм Латвії 11 січня в остаточному читанні ухвалив рішення, яке обумовлює процес переходу в державну власність «Будинку Москви» у Ризі.

Фото: Euractive

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-