США ввели санкції проти іракської авіакомпанії за допомогу іранським проксі

США ввели санкції проти іракської авіакомпанії за допомогу іранським проксі

Укрінформ
Уряд США оголосив про введення санкцій проти іракської авіакомпанії, її керівника, а також представників інших структур в Іраку, які надавали пряму підтримку терористичній діяльності проіранських угруповань у регіоні.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC ввів санкції проти іракської авіакомпанії Fly Baghdad та її генерального директора за надання допомоги Корпусу вартових ісламської революції – Силам Кудс (IRGC-QF) та його проксі-угрупованням в Іраку, Сирії й Лівані»,- зазначається в повідомленні. 

Крім того, США запровадили санкції проти трьох осіб, пов’язаних з організацією Катаїб Хізбалла (КХ), яка підтримує IRGC-QF в Іраку, а також проти компанії, яка надавала фінансову підтримку КХ. При цьому зазначається, що після масштабної атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня Катаїб Хізбалла провела серію ударів безпілотниками та ракетами по американському персоналу в Іраку та Сирії. Крім того, ця організація регулярно виступала із заявами на підтримку тероризму ХАМАС.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти ще одного ватажка ХАМАС

«Іран та його проксі намагалися зловживати регіональною економікою та використовувати, здавалося б, законні підприємства для прикритого фінансування й сприяння своїм атакам», - заявив у цьому зв’язку заступник міністра з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Як повідомляв Укрінформ, США та інші країни неодноразово вказували на факти забезпечення Іраном терористичної діяльності різних екстремістських угруповань з метою посилення напруження в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-