Одна з провідних російських авіакомпаній S7 скорочує чисельність льотних екіпажів

Одна з провідних російських авіакомпаній S7 скорочує чисельність льотних екіпажів

Укрінформ
Велика російська авіакомпанія S7 скоротить чисельність льотних екіпажів у Москві, під скорочення також потраплять співробітники столичного офісу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Уточнюється, що буде скорочено близько 13% московського персоналу, або 7% від числа всіх співробітників компанії.

Причина такого рішення керівництва S7 – зменшення кількості рейсів із Москви через простої лайнерів Airbus A320 та Airbus А321neo. Це, своєю чергою, викликано західними санкціями та неможливістю належним чином обслуговувати літаки – зокрема, в Росії не займаються ремонтом двигунів, встановлених на цих серіях Airbus.

Раніше через ці складнощі S7 скоротила зимовий розклад та тимчасово припаркувала близько 20% лайнерів. Загалом в авіапарку компанії сто пасажирських літаків.

Експерти вважають, що найближчим часом інші авіакомпанії також почнуть скорочувати персонал через подібні проблеми з літаками західного виробництва.

Читайте також: У Росії через санкції виділили понад $12 мільярдів на підтримку цивільної авіації

S7 Airlines — російська авіакомпанія, що володіє найбільшою в Росії мережею внутрішніх маршрутів, збудованою на базі трьох великих авіатранспортних вузлів у Москві, Новосибірську й Іркутську.

Як повідомлялося, російські авіакомпанії після введення санкцій самотужки ремонтують свої літаки, а також займаються так званим "авіаційним канібалізмом", тобто розбирають на запчастини одні борти задля обслуговування інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-