У Гельсінкі відбувся мітинг російськомовних на підтримку закритих кордонів з РФ

У Гельсінкі відбувся мітинг російськомовних на підтримку закритих кордонів з РФ

Укрінформ
У столиці Фінляндії російськомовні мітингували за закриття кордону з РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Акцію організувала група ”Ні рашизму у Фінляндії”. Організатори акції заявляють, що хочуть зробити видимою у фінському суспільстві ту російськомовну групу, яка підтримує дії уряду.

За словами організаторів мітингу, потрібно закрити кордони, щоб Фінляндія залишалася безпечною для всіх.

"Я виступаю не лише проти Путіна, а й проти російської ідеології загалом. У мене є родичі в Росії, проте я повністю підтримую закриття кордонів. Мене обурило те, що організатори протестів ігнорують першопричину того, що відбувається, що лежить у діях Росії", — зазначив організатор мітингу Ілля Канатуш.

Читайте також: Фінляндія готова вжити додаткові заходи після закриття кордону з РФ - прем’єр

"Фінляндія дуже м'яко та цивілізовано вживає заходів щодо закриття кордону. Ми хочемо показати, що її дії, можливо, навіть надто м'які. У майбутньому, ймовірно, з боку РФ можливі ще грубіші провокації, і як фінський уряд, так і суспільство мають бути до цього готові", - додав активіст.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня очільниця МВС Фінляндії Марі Рантанен заявила, що КПП на кордоні з РФ залишаться закритими ще на місяць. Відповідне рішення ухвалене фінським урядом на спільному засіданні Держради у четвер. Рантанен зазначила, що обмеження діятимуть до 11 лютого.

Фото: Jorma Vihtonen / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-