У США на невизначений термін продовжили заборону на польоти Boeing MAX 9

У США на невизначений термін продовжили заборону на польоти Boeing MAX 9

Укрінформ
Федеральне управління цивільної авіації (FAA) США продовжило на невизначений термін заборону на польоти літаків Boeing 737 MAX 9.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, у FAA заявили про необхідність нових перевірок безпеки цієї моделі літаків, а також буде посилено нагляд за компанією Boeing після того, як у новому літаку посеред польоту зірвало панель.

У FAA заявили, що вимагатимуть ще однієї серії перевірок, перш ніж розглянути питання щодо повернення літаків цієї моделі в експлуатацію. Регулятор проведе аудит виробничої лінії Boeing 737 MAX 9 і постачальників, а також розгляне питання про те, щоб незалежна організація перебрала на себе певні аспекти сертифікації безпеки нових літаків, які раніше були закріплені за виробником.

Регулятор наголошує, що 40 літаків мають пройти повторну перевірку, після чого агентство розгляне результати і визначить, чи є рівень безпеки достатнім для поновлення польотів MAX 9.

Читайте також: Акції Boeing упали на 9% після інциденту з лайнером 737 Max

Як повідомлялося, на літаку Boeing 737-9 Max авіакомпанії Alaska Airlines під час польоту вийшла з ладу заглушка дверей усередині салону, після чого вони відімкнулися, що призвело до швидкої декомпресії літака та його вимушеної посадки.

Після інциденту Alaska Airlines тимчасово зупинила польоти на 65 літаках Boeing 737 MAX 9 до завершення розслідування обставин аварії та усунення несправностей повітряних суден.

Крім того, 5 січня в США лайнер Boeing 737 MAX 9 з пасажирами був змушений здійснити екстрену посадку через розрив панелі салону.

Читайте також: Індонезія призупинила польоти Boeing 737-9 Max після інциденту з лайнером

Ця модель пасажирських лайнерів уже була заборонена для використання на 20 місяців у всьому світі після двох авіакатастроф (у 2018 і 2019 роках), пов'язаних з недоліками програмного забезпечення кабіни пілотів. Нині Boeing очікує сертифікації меншого за розмірами 737 MAX 7 і більшого MAX 10.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-