У Лондоні затримали чоловіка із мечем, який напав на людей і вбив дитину

У Лондоні затримали чоловіка із мечем, який напав на людей і вбив дитину

Оновлено
Укрінформ
Поліція британської столиці затримала озброєного мечем чоловіка після повідомлень про ножові поранення на північному сході Лондона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

36-річного чоловіка затримали після того, як правоохоронці отримали повідомлення, що автомобіль в’їхав у будинок поблизу залізничної станції Ено (Hainault).

Поліція повідомила, що підозрюваний напав на представників громадськості та двох офіцерів.

«Це, мабуть, був жахливий інцидент для тих, кого це стосувалося. Ми не вважаємо, що існує якась постійна загроза ширшій спільноті», – сказав заступник помічника комісара лондонської поліції Аде Аделекен.

У поліції зауважили, що інцидент не пов’язаний із тероризмом, і що правоохоронці не розшукують інших підозрюваних.

На подію відреагував міністр внутрішніх справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, написавши у соцмережі Х, що він поінформований про інцидент у Лондоні.

Читайте також: В Австралії після різанини у церкві затримали сімох підлітків

«Я регулярно отримую інформацію про інцидент на станції Ено сьогодні вранці. Мої думки з тими, хто постраждав. Дякую рятувальникам», - йдеться у дописі глави МВС.

За інформацією BBC, у результаті нападу чоловіка із мечем лондонська служба швидкої допомоги надала допомогу на місці п’ятьом постраждалим, після чого вони були доправлені в лікарню.

Наразі станція метро Ено закрита, тоді як маршрути автобусів змінені, повідомили в урядовому органі Transport for London.

Як повідомило пізніше Sky News із посиланням на суперінтенданта поліції Лондона Стюарта Белла, унаслідок нападу загинув 13-річний хлопчик.

"Він був доправлений у лікарню після ножового поранення і, на жаль, невдовзі помер", — сказав офіцер.

Читайте також: Біля нічного клубу в передмісті Афін сталася стрілянина, є загиблий

Суперінтендант заявив, що двоє поранених офіцерів потребують хірургічного втручання..

Двоє інших громадян також залишаються в лікарні, їхні травми не загрожують життю.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Джеймс Клеверлі сказав, що смерть 13-річного хлопчика під час сьогоднішнього ранкового нападу "розриває серце". Він також подякував відважним офіцерам поліції, які виступили на захист своєї громади.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня у Франції поблизу Страсбурга невідомий напав із ножем на двох дітей біля школи, внаслідок чого ті зазнали поранень.

Фото: @Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-